Eat good, feel good!

Pasta met makreel!

 

Deze keer een pastagerecht met vis. De vetzuren in vis (omega 3-vetzuren) beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Het advies is daarom om 1 keer per week vis te eten. Met name vette vis zoals makreel bevat veel gunstige vetzuren.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 1 blikje tomaat in blokjes
  • 200 gram gerookte makreel
  • 150 gram volkoren macaroni
  • Italiaanse kruiden, zout en peper
  • Olijfolie
  • Kappertjes
  • Komkommer
  • Azijn

 

Bereiding:

  1. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie zacht.
  2. Voeg de tomatenblokjes uit blik, wat Italiaanse kruiden, zout en peper toe en laat de saus 15 minuten zacht koken.
  3. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Was ondertussen de tomaatjes en snijd in vieren. Schil de komkommer met een kaasschaaf. Gebruik de kaasschaaf ook om er dunne plakjes van te schaven. Doe de komkommer in een schaal met azijn en wat zout en peper.
  5. Verdeel de makreel in stukjes en meng door de saus.
  6. Giet de pasta af en serveer met de saus, de kappertjes en de tomaatjes. Serveer de komkommersalade er apart bij.

 

Eet smakelijk!

 

Ben je op zoek naar meer inspiratie maak dan snel kennis met een maaltijdbox van Boerschappen. Zo eet je gezond en gevarieerd met heerlijke dagverse lokale seizoensproducten. Als vriend van Voedingscoach Wendy ontvang je €10 korting op je 1e box. Hoe leuk en lekker is dat!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: