Eat good, feel good!

Paella!

 

Olé! Deze keer een recept uit de Spaanse keuken, Paella gemaakt met zilvervliesrijst. Zilvervliesrijst staat in de Schijf van Vijf. Zilvervliesrijst bevat vezels en is een bron van koolhydraten en andere gezonde voedingsstoffen. Zilvervliesrijst is een volkoren graanproduct. Volkoren graanproducten hebben positieve effecten op je gezondheid. Kies daarom in al je gerechten in plaats van witte rijst zilvervliesrijst :-).

 

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 groene paprika

  • 1 courgette

  • 100 gram trostomaatjes

  • 100 gram kipfilet

  • 150 gram zilvervliesrijst

  • 100 gram chorizo (of kies voor 100 gram garnalen)

  • 1 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel)

  • peper

  • paprikapoeder

  • ½ groentebouillontablet 

    • 350 gram water

    • 1 eetlepel olijfolie (voor warme toepassingen)

     

    Bereiding:

    1. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi met peper.

    2. Verwarm de olijfolie en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg daarna de kip toe en bak gaar.

    3. Voeg de rijst, de kurkuma, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook circa 10 minuten.

    4. Maak intussen de paprika en de courgette schoon en snijd in blokjes. Meng na 10 minuten de paprika en courgette door de rijst en kook nog zo'n 5 minuutjes.

    5. Was ondertussen de tomaten en snijd deze in kwarten. Snijd de chorizo in blokjes. Schep de tomaten en de chorizo na 5 minuten in de de pan en meng door. Warm het geheel nog even goed op. 

    6. Breng de paella verder op smaak met wat paprikapoeder.

     

    Eet smakelijk!

    Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: