Eat good, feel good!

Avocado pannenkoek!

 

Deze keer een pannenkoek gemaakt met avocado! Waarom is avocado gezond? Het eten van groente en fruit, waaronder avocado, verkleint de kans op hartziekten en beroerte. Daarnaast is er een verband tussen het eten van groente en een lager risico op darmkanker. Avocado bevat in tegenstelling tot andere groenten veel vet. Het vet in de avocado is voornamelijk oliezuur wat onverzadigd vet is. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten en kan uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten. Met een avocado krijg je dus goede vetten binnen, net zoals met olie, zachte en vloeibare margarine, vette vis en noten.

 

Ingrediënten voor 2 pannenkoekjes:

  • 1 avocado
  • 2 eieren
  • ½ citroen (sap)
  • stukje gember
  • olijfolie (voor warme toepassingen)
  • handje blauwe bessen

 

Bereiding:

1. Ontpit de avocado. Doe deze daarna in de blender en voeg de eieren, beetje citroensap en een stukje gember toe. Blend tot een gladde massa.
2. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de pannenkoekjes goudbruin.

3. Serveer met de blauwe bessen.

 

Eet smakelijk!

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: