Eat good, feel good!

Taco's!

 

Deze keer een Mexicaans gerecht met taco's! Taco schelpen zijn een voorbeeld van een dagkeuze namelijk iets kleins buiten de Schijf van Vijf. Een dagkeuze bevat niet te veel calorieën, verzadigd vet en zout per portie. In een gezonde voeding passen 3 tot 5 dagkeuzes. 

 

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 6 taco schelpen
  • 250 gram mager rundergehakt (ook lekker met kipgehakt of vegagehakt!)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 paprika's
  • 100 gram veldsla
  • 50 ml crème fraîche light
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder (of meer als je van pittig houdt)
  • ½ limoen
  • zout en peper
  • olijfolie
  • geraspte kaas 30+

 

Bereiding:

1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak met wat olijfolie glazig. Voeg het gehakt toe en bak rul.
2. Was de tomaten en paprika's en snijd in stukjes. Voeg toe aan het gehakt en voeg de kruiden toe. Roer goed om en laat 5 minuten pruttelen.
3. Verwarm de oven voor op 140 graden. Leg de tacoschelpen in een overschaal. Vul deze met het gehaktmengsel en wat limoensap. Voeg als laatste een klein beetje kaas toe. Plaats de schaal 12 minuten in het midden van de oven.
4. Haal de schaal uit de oven en garneer met veldsla en crème fraîche.


Eet smakelijk!

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: