Eat good, feel good!

Pulled chicken met paprika!

 

Deze keer een gezond recept met kip. Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het vet van kip (en kalkoen) bevat ongeveer 25% minder verzadigd vet dan rund- en varkensvlees. Verzadigd vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Alleen kip met vel zoals kippenpoten bevat meer vet en dus ook meer verzadigd vet. Kip- en kalkoenfilet is mager vlees. Deze leveren ook minder calorieën.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram kipfilet
  • 3 paprika's
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels barbecuesaus
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • zout en peper
  • 1 bouillonblokje
  • olijfolie
  • volkoren brood 

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de kip in water met het bouillonblokje in 15 minuten gaar.

2. Was de paprika's, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en leg met de schil naar boven in een ovenschaal. Grill voor 25 miuten in de oven.

3. Haal de kip uit de pan en bewaar de bouillon. Verdeel de kip met twee vorken in kleine stukjes. 

4. Was en snijd de tomaten fijn. Verwarm deze met een beetje olijfolie en de barbecue saus en 70 ml van de bouillon. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Voeg de kip en paprika- en chilipoeder toe en laat sudderen zodat de saus inkookt. 

5. Snijd de paprika's in kleine stukjes en voeg toe aan de saus. Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
6. Serveer met geroosterd volkoren brood.

Eet smakelijk!

Ben je woonachtig in de regio Eindhoven maak dan kennis met Local Food Eindhoven. Zij leveren 4 dagen per week heerlijke verse streekproducten zoals de tomaten en paprika's van Oirschot Organics. Zonder abonnement dus hoe flexibel is dat! Als vriend van Voedingscoach Wendy kun jij zonder bezorgkosten kennis maken dit met geweldige concept. Hiervoor gebruik je de code vriendenvanvoedingscoachwendy bij je bestelling.

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: