Eat good, feel good!

Volkoren brood met gebakken champignons

 

Deze week een gemakkelijk lunch-recept. Een geroosterde volkoren boterham met rode ui, champignons en wat Italiaanse kruiden! Eet jij ook regelmatig groente bij je lunch? Het advies is om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten. Groente levert veel goede voedingsstoffen en weinig calorieèˆn en daarnaast is het erg lekker!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 2 volkoren boterhammen
  • 250 gram champignons
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden

 

Bereiding:

1. Rooster het brood en snijd ondertussen de rode ui en de schoongemaakte champignons fijn.

2. Doe de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten de champignons, peper en zout toe.

3. Serveer met het brood en bestrooi met wat Italiaanse kruiden.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: