Eat good, feel good!

Kalkoen met groene groenten en zelfgemaakte curry 

 

Een zelfgemaakte curry! Hoe lekker is dat! Deze keer een recept wat iets meer tijd kost maar dan heb je wel een heerlijke zelfgemaakte curry met veel verse groente op tafel staan :-)

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram kalkoenfilet
  • 200 gram snijbonen
  • 300 gram tomaatjes
  • 1 broccoli
  • 125 gram zilvervliesrijst
  • 1 stukje gember
  • 3 eetlepels sojasaus (zonder zout)
  • 1 theelepel suiker
  • 2 eetlepels ongezouten pinda’s
  • 2 bosuitjes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 4 theelepels kerriepoeder
  • Peper en zout

 

Bereiding:

1. Was en snijd 300 gram tomaatjes en 1 ui klein. Verwarm een pannetje, voeg 2 eetlepels olijfolie toe en fruit de ui met 4 theelpels kerriepoeder op laag vuur tot de ui zacht is (niet gekleurd). Voeg de tomaatjes, theelepel suiker en 1 eetlepel azijn toe. Kook circa 3 minuten tot de suiker is opgelost.
2. Pureer de saus glad met een staafmixer. Laat de currysaus nog 6 minuten zachtjes pruttelen. Proef, breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
3. Snijd de kalkoen in stukjes en marineer 10 minuten in de sojasaus, geraspte gember en de helft van de currysaus.
4. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
5. Rooster de pinda’s in een droge pan en laat afkoelen op een bord.
6. Breng een pan water aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en kook 5 minuten.
7. Maak de snijbonen schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui en knoflook fijn. Snijd de bosui in ringetjes.
8.. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en bak de ui en knoflook. Voeg de kalkoen in de marinade toe en bak aan. Doe de broccoli, snijbonen en de rest van de curry erbij en laat 5 minuten bakken. Roer de rijst erdoor en voeg zo nodig een scheutje water toe als je het smeuïger wilt maken. Warm nog 5 minuten door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
9. Serveer de wokschotel met bosui en geroosterde pinda’s.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: