Eat good, feel good!

Bloemkoolsoep!

 

In de Nationale week zonder vlees deze keer een vega-recept. Meer plantaardig eten is goed voor het dierenwelzijn, het milieu én je gezondheid. Deze week een recept met bloemkool. Bloemkool bevat net als andere groentesoorten veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Als je veel groente en fruit eet dan heb je een lager risico op hartziekte en beroerte. Ook hangt het eten van groente samen met een lagere kans op darmkanker. Dus maak wat vaker een groentesoep zoals deze bloemkoolsoep en krijg veel groente binnen :-)

 

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 1 sjalot
  • 1 tomaat
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 liter water
  • Olijfolie
  • Scheutje magere melk
  • Basilicumolie
  • Peterselie

 

Bereiding:

1. Pel de sjalot en snijd fijn. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Ontvel de tomaat en snijd in stukjes.
2. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en fruit de sjalot aan. Voeg daarna de tomaat en bloemkool toe. Voeg ook een 1 liter water en de bouillonblokjes toe.
3. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten doorkoken.
4. Pureer de soep met een staafmixer.
5. Voeg de melk toe en warm nog even door.
6. Serveer met peterselie en een druppeltje basilicumolie.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: