Eat good, feel good!

Hutspot!

Hutspot met rode ui, gele en oranje wortel! Wortelen bevatten veel vezels, weinig calorieën en zijn rijk aan bètacaroteen. Wortelen dragen bij aan je afweersysteem en beschermen je huid!

 

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram kruimelige aardappelen
  • 500 gram peen

  • 1 rode ui

  • 100 ml magere melk

  • 2 kipsaucijsjes

  • 1 theelepel mosterd

  • 10 gram boter

  • 1 theelepel honing

  • Olijfolie

  • Zout en peper

 

Bereiding:

1. Breng een pan met ruim water met een snufje zout aan de kook. Was de aardappelen en snijd in kleine stukken. Voeg toe aan het kokende water en kook in 15 minuten gaar.

2. Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes.

3. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er op middelhoog vuur de ui en de wortels totdat ze mooi kleuren. Voeg dan de honing toe en laat op een lage temperatuur nog 10-15 minuten licht karameliseren.

4. Bak de saucijzen in 10-15 minuten in een scheutje olijfolie.

5. Verwarm de melk met de boter in een pan. Giet de aardappelen af, laat even goed uitdampen en voeg er dan de hete melk met boter aan toe en stamp tot puree.

6. Voeg de helft van de wortels en de mosterd toe aan de puree en breng op smaak met peper en zout.

7. Serveer de hutspot met de wortel, saucijsje en evt. wat extra mosterd.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: