Eat good, feel good!

Appel-banaan-rode bes crumble!

 

Wie is er nou niet dol op crumble? Maak dan eens een gezonde variant met appel, banaan, rode bes, havermout en Brinta. Erg lekker met magere yoghurt of kwark:-)

 

Ingrediënten:

  • 1 appel

  • 1 banaan
  • 100 gram rode bessen
  • 2 eetlepels kaneel
  • 60 gram Brinta 
  • 50 gram havermout
  • 3 eetlepels kokosolie

 

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Was de bessen en schil de appel en banaan. Smijd de appel en banaan in kleine stukjes. Meng het fruit met 1 eetlepel kaneel.

3. Meng in een andere kom de havermout met de Brinta en de rest van de kaneel.

4. Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg dit toe aan de kom met de droge ingrediënten en roer door totdat er een crumble ontstaat.

5. Vet een kleine ovenschaal in met wat kokosolie en verdeel eerst het fruit-mengsel. Voeg vervolgens de crumble toe. 

6. Plaats de ovenschaal circa 20 minuten in de oven. Roer voor serveren even door.

7. Serveer daarna met magere yoghurt of kwark.

 

Eet smakelijk!

 

Volg Voedingscoach Wendy op social media voor meer gezonde maaltijden en leuke foodfacts: